ΠΡΟΣΦΕΡΕ ΚΑΙ ΣΥ

Event: 22ος Μαθητικός Διαγωνισμός Έκθεσης

Οκτ
15

Το θέμα του φετινού διαγωνισμού είναι: «Μια δύσκολη στιγμή στη ζωή του παππού /της γιαγιάς μου: πώς αντιμετώπισε τη δυσκολία αυτή;» Στόχος του θέματος αυτού είναι τα παιδιά να προσεγγίσουν, να ενδιαφερθούν και να ανοίξουν διάλογο με τον παππού ή την γιαγιά τους, με αφορμή τη διήγηση στιγμών από τη ζωή των τελευταίων. Παράλληλα, λαμβάνοντας υπ’ όψιν ότι η παρούσα κρίση επηρεάζει και αποθαρρύνει σε μεγάλο βαθμό τη νέα γενιά, σκοπός του θέματος είναι τα παιδιά να ακούσουν από τους ανθρώπους με μεγαλύτερη πορεία και εμπειρία ότι οι δυσκολίες είναι μεν κομμάτι της ζωής, ξεπερνιούνται δε με δύναμη, κουράγιο και αγώνα. Με αυτόν τον τρόπο τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν μια διαφορετική, πιο δυναμική και ενδεχομένως περισσότερο αισιόδοξη οπτική της καθημερινότητας, προκειμένου να μην απογοητεύονται και παραιτούνται.

Γέλια, χαρά και ζωντάνια γέμισε η «Μιχαλοδημητράκειος» αίθουσα του Σωματείου μας στην Τελετή Βράβευσης του 22ου Μαθητικού Διαγωνισμού Έκθεσης που διοργάνωσε και φέτος η ΚΜΜ, με θέμα την Τρίτη Ηλικία. Τη Δημοτική Αρχή εκπροσώπησε η Αντιδήμαρχος Παιδείας κα. Αγγελική Καπετανάκη, η οποία μαζί με τον Σχολικό Σύμβουλο κ. Νικόλαο Σαλτερή απηύθυναν χαιρετισμό. Ακολούθησε ένα σύντομο διαγωνιστικό «κουίζ» αναφορικά με τον ρόλο και την ιστορία της Μέριμνας από την Πρόεδρο της ΚΜΜ, κα. Μαρία Κουρή, που ξεσήκωσε τους μαθητές, παρακινώντας τους να… ξεσκονίσουν τις σχετικές γνώσεις τους, προτού εστιάσουν στα βραβεία των εκθέσεων.

Φέτος, τα «εκτάκια» των Δημοτικών Σχολείων του Μοσχάτου κλήθηκαν να γράψουν μια έκθεση με θέμα «Μια δύσκολη στιγμή στη ζωή του παππού ή της γιαγιάς μου. Πώς αντιμετώπισε τη δυσκολία αυτή;». Το θέμα αυτό είχε σαν στόχο να φέρει τα εγγονάκια κοντά στους παππούδες και τις γιαγιάδες τους: να ενδιαφερθούν και να πληροφορηθούν για τη ζωή τους, και έτσι να κερδίσουν κάτι από την πείρα και τη σοφία των μεγαλύτερων, ιδιαίτερα όσον αφορά στην θαρραλέα αντιμετώπιση των δυσκολιών της ζωής.

Ο Σύλλογος Διδασκόντων κάθε σχολείου επέλεξε κατόπιν αξιολόγησης τις δύο καλύτερες εκθέσεις για να βραβευθούν με το πρώτο και το δεύτερο βραβείο αντίστοιχα. Συνολικά επιδόθηκαν 14 βραβεία, που συνοδεύτηκαν από τιμητικά διπλώματα και χρηματικά έπαθλα, που προσέφεραν χορηγοί. Για τα έπαθλα εκδόθηκαν στο όνομα των δικαιούχων μαθητών βιβλιάρια στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, το οποίο δώρισε σε όλους τους βραβευθέντες από έναν κουμπαρά.

Πρώτα βραβεία

Χρυσούλα Μαρίνου – 1ο Δημοτικό Σχολείο

Χορηγός: Αικατερίνη Στράντζαλη

Δέσποινα Λάτση – 2ο Δημοτικό Σχολείο

Χορηγός: Μαργαρίτα Κουρή

Νικολέττα Δροσοπούλου – 3ο Δημοτικό Σχολείο

Χορηγός: Κωνσταντίνος Κορρές

Ελένη Ράδοβιτς – 4ο Δημοτικό Σχολείο

Χορηγός: Βασιλική Τροβά

Γεωργία Αργυρού – 5ο Δημοτικό Σχολείο

Χορηγός: Ελευθερία Κουφομαργαρίτη

Ελένη Παυλίδου – 6ο Δημοτικό Σχολείο

Χορηγός: Γιούλα Λουκιδέλη

Ειρήνη Μελισσουργού – Εκπαιδευτήρια «Λαμπίρη»

Χορηγός: Έλλη Παππά

Δεύτερα βραβεία

Ντανιέλ-Αλεξάντρο Πόσο-Αράντα – 1ο Δημοτικό Σχολείο

Χορηγός: Ιερός Ναός Μεταμορφώσεως Σωτήρος Μοσχάτου

Χαράλαμπος Παππάς – 2ο Δημοτικό Σχολείο

Χορηγός: Παναγιώτης Κουτρόπουλος

Κυριακή Συνδουκά – 3ο Δημοτικό Σχολείο

Χορηγός: Ελένη Κόλλια

Νικόλαος Βιτάλης– 4ο Δημοτικό Σχολείο

Χορηγός: Πανελλήνια Ένωση Συνταξιούχων ΔΕΗ

Αλέξανδρος Λύκος-Ντίμπ – 5ο Δημοτικό Σχολείο

Χορηγός: Χριστόφορος Σαραντής

Μαριάννα Καμαράδου – 6ο Δημοτικό Σχολείο

Χορηγός: Αικατερίνη Νοητάκη

Αθανάσιος Κολιοφούτης – Εκπαιδευτήρια «Λαμπίρη»

Χορηγός: Μαρία Κοντοζιδάκη

Στη συνέχεια κληρώθηκαν και διαβάστηκαν δύο εκθέσεις, οι οποίες δημοσιεύονται εδώ. Στους δασκάλους διανεμήθηκαν αναμνηστικά διπλώματα για όλα τα παιδιά που συμμετείχαν στον Διαγωνισμό, και τα παιδιά γλυκάθηκαν με ένα μικρό κέρασμα προσφορά του ΔΣ της ΚΜΜ.

Η ΚΜΜ συγχαίρει τους βραβευθέντες αλλά και όλους τους διαγωνιζομένους και τους εύχεται καλή πρόοδο, υγεία και εργατικότητα στη ζωή τους!

Το ΔΣ της ΚΜΜ απευθύνει ένα μεγάλο «Ευχαριστώ» στους Διευθυντές, Δασκάλους, Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων, καθώς και στους Χορηγούς που με την στήριξη και την αγάπη τους κρατούν τον θεσμό του Διαγωνισμού Έκθεσης της ΚΜΜ ζωντανό από το 1990!

Ευχή και παράκλησή μας είναι να υπάρξει η δυνατότητα να υποστηριχθεί από Χορηγούς η πραγματοποίηση του Σχολικού Διαγωνισμού Έκθεσης και για τα σχολεία της τοπικής κοινότητας του όμορού μας Ταύρου!