ΠΡΟΣΦΕΡΕ ΚΑΙ ΣΥ

Event: Ημέρα Τρίτης Ηλικίας 2012

Ημέρα Τρίτης Ηλικίας 2012
Οκτ
1

Διανύοντας 50 χρόνια ζωής, προσφοράς και ενεργούς δράσης της Κοινωνικής Μέριμνας Μοσχάτου, εορτάσαμε και φέτος τη Διεθνή Ημέρα της Τρίτης Ηλικίας τη Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012, και ώρα 7 μ.μ. στη «Μιχαλοδημητράκειο» αίθουσα του Σωματείου μας σε μια ιδιαίτερη εκδήλωση.

Πρόκειται για την ημέρα τιμής στους ηλικιωμένους συνανθρώπους μας, η οποία καθιερώθηκε ύστερα από τις επίπονες προσπάθειες του Σωματείου μας. Η ημέρα αυτή έχει ως στόχο να διατηρεί και να ενισχύει τους άρρηκτους δεσμούς μεταξύ των γενεών, και κυρίως να φέρει στο προσκήνιο και να προβάλει τη φωνή και τις ανάγκες των παλαιμάχων της ζωής.

Παρουσία του σεβαστού Ιερατείου, Βουλευτών, της Δημοτικής Αρχής και μελών του Δημοτικού και των Τοπικών Συμβουλίων του Δήμου μας, εκπροσώπων φορέων του κοινωφελούς, πολιτιστικού και επιστημονικού κόσμου, καθώς και πολλών φίλων και υποστηρικτών της ΚΜΜ εορτάστηκε και φέτος πανηγυρικά η Ημέρα της Τρίτης Ηλικίας τη Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012, την οποία παρουσίασε η κα. Ντένια Ζιωτοπούλου, μέλος του Δ.Σ. της ΚΜΜ.

Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο Δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου κ. Ανδρέας Ευθυμίου και ο πρώην Δήμαρχος Μοσχάτου κ. Ταξιάρχης Παπαντώνης.

Στη συνέχεια απηύθυνε χαιρετισμό η Πρόεδρος της ΚΜΜ κα. Μαρία Κουρή, η οποία προσφώνησε και τον κεντρικό ομιλητή του εορτασμού. Φέτος είχαμε την τιμή να υποδεχτούμε τον Καθηγητή Πολιτισμού και Επικοινωνίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Βασίλη Καραποστόλη, ο οποίος μίλησε με θέμα «Η Τρίτη Ηλικία και η σημασία της Πείρας». Ο κ. Καραποστόλης διδάσκει στο Τμήμα Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης. Έχει δημοσιεύσει πολλές μελέτες, δοκίμια και άρθρα για την ηθική και τα ήθη στον σύγχρονο κόσμο, τον ιδιωτικό και δημόσιο βίο, την εμπειρία της συμβίωσης κ.ά.. Υπήρξε για πολλά χρόνια συνεργάτης της εφημερίδας Νέα και είναι συνεργάτης της Καθημερινής της Κυριακής. Στις μελέτες-δοκίμια ανήκουν τα: «Προς το Παρόν – κείμενα για τα σύγχρονα ήθη», «Ο Πειρασμός του Ηρόστρατου -περί ηθών και αισθημάτων», «Συμβίωση και Επικοινωνία στην Ελλάδα», «Τα ενάντια – Η τέχνη της παραμυθίας», ενώ πρόσφατα εξέδωσε τα δοκίμια «Διχασμός και Εξιλέωση: περί της πολιτικής ηθικής των Ελλήνων» και «Η Εποχή της Όρεξης». Στα λογοτεχνικά του έργα ανήκουν «Το Χάρισμα» και «Xειροποίητη Πόλη – η Aθήνα ανάμεσα στο ναι και το όχι».

Κατόπιν βραβεύθηκε το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» για το σύνολο της κοινωνικής προσφοράς του διά της απόδοσης της Τιμητικής Πλακέτας του Σωματείου. Το Ίδρυμα εκπροσώπησαν ο κ. Γιάννης Ζερβάκης, Αναπληρωτής Διευθυντής του Ιδρύματος και η κα. Ασημίνα Κουτρουμπούση, Αρχιτέκτων του Τεχνικού Τμήματος του Ιδρύματος. Στο σημαντικότατο έργο του Ιδρύματος και ιδιαίτερα στη συμπαράστασή του στο Σωματείο μας αναφέρθηκε η Πρόεδρος της ΚΜΜ. Πράγματι, ύστερα από αξιολόγηση πολλών αιτημάτων, το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» συμπεριέλαβε την ΚΜΜ στο πρόγραμμα δωρεών 2012, προσφέροντας καίρια οικονομική υποστήριξη για την υλοποίηση πολλών αναγκαίων εργασιών ανακαίνισης και συντήρησης στο κτήριο της ΚΜΜ, το «Σπίτι της Ανθρωπιάς»! Η δωρεά του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» ήρθε την κατάλληλη στιγμή, για να στηρίξει την ΚΜΜ σε μια δύσκολη για όλους συγκυρία. Σε ένδειξη ευγνωμοσύνης για την πολύτιμη συμπαράστασή του στους σκοπούς και το έργο της ΚΜΜ, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΜΜ ομόφωνα ανακήρυξε το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» σε «Μεγάλο Ευεργέτη» του Σωματείου και η επωνυμία του Ιδρύματος χαράχθηκε με χρυσά γράμματα στον τοίχο των Ευεργετών. Την τιμητική πλακέτα της ΚΜΜ παρέλαβε ο κ. Γιάννης Ζερβάκης, ο οποίος απηύθυνε χαιρετισμό.

Οι παρευρισκόμενοι απόλαυσαν αγαπημένα τραγούδια της πρώτης ελληνικής ρετρό-τζαζ σκηνής (Γ. Σπάρτακος, Αττίκ, Γ. Μουζάκης κ.ά.), που ευγενικά προσέφεραν οι μουσικοί κκ. Παντελής Κατσάμπας (τραγούδι) και Σπύρος Λούκος (πιάνο).