ΠΡΟΣΦΕΡΕ ΚΑΙ ΣΥ

Το Σπίτι της Ανθρωπιάς

 

Το “Σπίτι της Ανθρωπιάς”, κτήριο της ΚΜΜ (Κοραή 40, Μοσχάτο)

To «Σπίτι της Ανθρωπιάς», όπως ονομάζεται το κτήριο της ΚΜΜ, ανεγέρθηκε σε οικόπεδο δωρεάς Δημητρίου Μιχαλοδημητράκη (Κοραή 40, Μοσχάτο), με δαπάνες, εισφορές και την αφιλοκερδή εργασία δωρητών και φίλων της ΚΜΜ.Θεμελιώθηκε στις 10.10.1971 και εγκαινιάστηκε στις 9.5.1976 από τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Ανδρούσης, νυν Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας, κκ. Αναστάσιο Γιαννουλάτο, παρουσία πολλών φίλων, υποστηρικτών και πολιτικών.Ο πρώτος όροφος του κτηρίου της ΚΜΜ εγκαινιάστηκε από τον τότε Υπουργό Εργασίας, αείμνηστο Κων. Λάσκαρη, ενώ παρευρέθηκε και ο Αθ. Τσαλδάρης.

Το 1977 με δωρεά του Ορέστη Κολοκοτρώνη οικοδομήθηκε και ο δεύτερος όροφος του κτηρίου, επιτρέποντας τον διπλασιασμό του αριθμού των φιλοξενουμένων ηλικιωμένων.

Το 1980 δωρίστηκε από τους Λάζαρο και Ελευθέριο Τσαούσογλου οικόπεδο δίπλα στο κτήριο της ΚΜΜ, όπου δημιουργήθηκε κήπος για τους φιλοξενουμένους.

Tο 1993, λόγω της ανεπάρκειας του χώρου να ικανοποιήσει τις αυξανόμενες αιτήσεις απόρων ηλικιωμένων, συγκροτήθηκε Επιτροπή Προσθήκης δύο ορόφων στο κτήριο της ΚΜΜ, υπό την Προεδρία του τέως Δημάρχου Μοσχάτου, κ. Τ. Παπαντώνη. Το 1994 ολοκληρώθηκε η επέκταση του υπογείου, της Μιχαλοδημητρακείου Αίθουσας και της τραπεζαρίας των προστατευομένων. Αναμένεται η ολοκλήρωση των δύο υπολειπόμενων ορόφων.

Το 2012 η ΚΜΜ προχώρησε στη ριζική ανακαίνιση και συντήρηση του 1ου και 2ου ορόφου του κτηρίου της, έχοντας την ευγενή υποστήριξη του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος».