ΠΡΟΣΦΕΡΕ ΚΑΙ ΣΥ

Ημέρα της Τρίτης Ηλικίας

Επισημαίνοντας ως παράλειψη το γεγονός ότι δεν υπήρχε ούτε μια ημέρα αφιερωμένη στους απομάχους της ζωής, ύστερα από εισήγηση του Προέδρου κ. Δ. Θεοφιλάτου, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΜΜ πρωτοπορώντας αποφάσισε στις 12.12.1978 να τιμάται κάθε χρόνο η Τρίτη Ηλικία την 1η Οκτωβρίου.

Μετά από πολυετή αγώνα και εξασφαλίζοντας την υποστήριξη κληρικών, ακαδημαϊκών, πανεπιστημιακών, δημοτικών συμβούλων, νομικών, ξένων πρεσβειών, εκπροσώπων φορέων, σημαινόντων προσωπικοτήτων και πολιτικών από όλες τις παρατάξεις, η ΚΜΜ κατόρθωσε να καθιερωθεί και επίσημα από την Ελληνική Πολιτεία η 1η Οκτωβρίου κάθε χρόνου ως ημέρα τιμής των ανθρώπων της τρίτης ηλικίας με τον Νόμο 1931/1991. 

Σήμερα η 1η Οκτωβρίου έχει καθοριστεί από τον ΟΗΕ ως «Διεθνής Ημέρα Τρίτης Ηλικίας».

Την 1η Οκτωβρίου κάθε έτους η ΚΜΜ εορτάζει και τιμά τους απομάχους της ζωής σε μια ιδιαίτερη εκδήλωση αφιερωμένη σε αυτούς.

Την ίδια ημέρα, η ΚΜΜ επιβραβεύει άτομα και φορείς που διακρίνονται για την ανιδιοτελή κοινωνική προσφορά και δράση τους, προκειμένου να τους αναγνωρίσει ηθικά, αλλά και να ενισχύσει τα αισθήματα φιλανθρωπίας.

 

Δείτε εδώ τον Εορτασμό της Ημέρας της Τρίτης Ηλικίας 2012