ΠΡΟΣΦΕΡΕ ΚΑΙ ΣΥ

Εντυπώσεις από το Βιβλίο Επισκεπτών

Η ΚΜΜ έχει κερδίσει με την ακούραστη προσπάθειά της εδώ και 50 χρόνια την εκτίμηση και την συμπαράσταση πολλών συνανθρώπων μας. Κατά τη διάρκεια της ζωής του, το Σωματείο έχουν επισκεφθεί πολλοί εκπρόσωποι του εθνικού και διεθνούς πολιτικού, πολιτιστικού, θρησκευτικού, επιστημονικού, επιχειρηματικού και αθλητικού κόσμου, οι οποίοι έχουν καταγράψει τις θετικότατες εντυπώσεις τους στο Βιβλίο Επισκεπτών μας.

Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε κάποια αποσπάσματα.

 

Το κτήριό σας δεν είναι φτιαγμένο με νερό και ασβέστη, είναι ποτισμένο με τον ιδρώτα και με το αίμα σας! Δεν λυγίσατε πρό των εμποδίων. Η μορφή του Εσταυρωμένου Χριστού εστήριξε το φρόνημά σας.

Μητροπολίτης Νίκαιας,
Μακαριστός Γεώργιος Παυλίδης.

«Με όλη την καρδιά μου θέλω να συγχαρώ τους αφανείς ιδιώτες ήρωες της ΚΜΜ που αναλώνουν τη ζωή τους για τον άνθρωπο.»

Α. Σαμαράς, Πρωθυπουργός, Πρόεδρος Ν.Δ.

«Έργο καταπληκτικό. Εγένετο από την εθελοντική καταπληκτική και πολύ ανθρώπινη προσπάθεια των επιμελουμένων, το μεγάλο αυτό ανθρώπινο έργο.»

Γ. Αλευράς, τ. πρόεδρος Βουλής

«Είναι από τους λίγους χώρους που έχω επισκεφθεί και υπάρχει τόση πολλή ανθρωπιά και φροντίδα για τον ηλικιωμένο.»

Α. Παπαρήγα, Γ.Γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ

«Θερμά συγχαρητήρια στους δωρητάς και σε αυτούς που μόχθησαν και μοχθούν γι’ αυτήν την καταπληκτική προσπάθεια. Εύχομαι να βρει κι άλλους μιμητάς.»

Ι. Βαρβιτσιώτης, τ. Υπουργός

« “Ο άνθρωπος που μάχεται για τις ιδέες του είναι αυτός που παραμένει πάντα ζωντανός”. Η φράση του Θερβάντες ταιριάζει σε όσους αγωνίζονται όπως τα στελέχη της ΚΜΜ.»

Μ. Γιαννάκου-Κουτσίκου, Ευρωβουλευτής

«Μια γωνιά θαλπωρής που ακτινοβολεί την αγάπη των ανθρώπων, που θεμελίωσαν αυτό το έργο με τη δύναμη της ψυχής τους και την πίστη τους στο ιδανικό της αλληλεγγύης.»

Κ. Λάσκαρης, τ. Υπουργός Εργασίας

«Αξίζουν συγχαρητήρια στο Δ.Σ. και σε όλα τα μέλη της Μέριμνας για το αξιόλογο έργο που κάνουν με υπευθυνότητα και σοβαρότητα αλλά και αποτελεσματικότητα.»

Δ. Τσοβόλας, τ. Υπουργός

«Αισθάνομαι μεγάλη ευγνωμοσύνη και υποχρέωση προς την ΚΜΜ, τον Πρόεδρο κ. Διονύση Θεοφιλάτο και τα μέλη της για την προσφορά τους στην κοινωνία του Μοσχάτου και όχι μόνο. Το λιγότερο που μπορώ να υποσχεθώ είναι η αγάπη μου και η βοήθειά μας για το σπουδαίο έργο τους. Ο Θεός να τους δίνει δύναμη και υγεία.»

Α. Ευθυμίου, Δήμαρχος Μοσχάτου –Ταύρου

«Είμαι υπερήφανος που στην πόλη μας λειτουργεί η ΚΜΜ, ένα φιλανθρωπικό Σωματείο με τεράστια προσφορά στο κοινωνικό σύνολο. Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στον Πρόεδρο κ. Διονύσιο Θεοφιλάτο και στα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου για την πολύχρονη προσφορά αγάπης και φιλανθρωπίας.»

Τ. Γ. Παπαντώνης, τέως Δήμαρχος Μοσχάτου

«Εγκάρδια συγχαρητήρια στους δημιουργούς αυτού του θαύματος της ανθρώπινης αγάπης.»

Κ. Κόλιας, Επίτιμος Πρόεδρος Αρείου Πάγου

«Θερμότατα συγχαρητήρια για το έργο που επιτελείτε. Η εργασία για το κοινωνικό σύνολο –τον Δήμο– είναι η υψηλότερη μορφή αγάπης προς τον συνάνθρωπό μας. Και εσείς διαπρέπετε σε αυτά. Καλή δύναμη, συνέχεια και επιτεύγματα.»

Λ. Δ. Εφραίμογλου, Ιδρυτής & Πρόεδρος Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού

«Η ΚΜΜ είναι ένας παράδεισος, όχι μόνο για την Τρίτη Ηλικία αλλά για όλους τους πολίτες του ωραίου Δήμου Μοσχάτου… Εύχομαι να συνεχίσει το έργο της. Συγχαρητήρια!

Μαρίνα Λαμπράκη-Πλάκα,
ομότιμη Καθηγήτρια Ιστορίας της Τέχνης, Δ/ντρια Εθνικής Πινακοθήκης

«Η λέξις συγχαρητήρια, πιστεύω απολύτως, ότι δεν δύναται να εκφράσει αυτό που ησθάνθην βλέποντας το καθ’ όλα θαυμάσιο έργο σας.»

Ι. Αντωνακέας, Αντιστράτηγος ε.α.

«Αισθάνομαι την ανάγκη να εκφράσω τα θερμά μου συγχαρητήρια για τις πραγματοποιήσεις της ΚΜΜ. Παρόμοια ιδρύματα τιμούν την χώρα μας και εδραιώνουν την πίστη ότι η ανθρωπιά εξακολουθεί να έχει το λίκνο της στην Ελλάδα.»

Τ. Αθανασιάδης, Λογοτέχνης – Ακαδημαϊκός

«Υπάρχει ακόμη αγάπη του ανθρώπου για τον άνθρωπο; Δεν το ήξερα, κι έμεινα κατάπληκτος όταν το αντάμωσα στο δεύτερο και στο τρίτο πάτωμα.»

Α. Σακελλάριος, Συγγραφέας

«Σήμερα αισθάνθηκα πραγματικά και αληθινά μια από τις αυθεντικότερες και κορυφαίες συγκινήσεις της ζωής μου. Ευγνωμονώ τον Θεό που με αξίωσε να βρεθώ κοντά στους ωραίους ανθρώπους, που ηγούνται αυτού του Ιδρύματος, και στους απόκληρους της ζωής, που στεγάζονται τόσο φιλόξενα.»

Κώστας Ν. Μπαρμπής,
Μέλος ΔΣ ΠΑΕ Ολυμπιακός, τέως Καθηγητής Αμερικάνικου Παν/μίου

«Είμαι βαθιά συγκινημένος για την τιμή που μου έκανε το Σωματείο της ΚΜΜ, και για την προσπάθεια που κάνει για να βοηθήσει τα σημερινά γηρατειά.»

Σ. Μυγιάκης,
1ος Ολυμπιονίκης Μόσχας 1980

«Η επίσκεψη στο κτήριο της ΚΜΜ μοιάζει με επίσκεψη ταξιδιωτών της ερήμου εις όασιν. Η ΚΜΜ αποδεικνύει ότι η ιδιωτική πρωτοβουλία υπερακοντίζει τις κρατικές προσπάθειες και συμπληρώνει την μέριμνα που πρέπει σαν άνθρωποι να δείχνουμε προς ανθρώπους.»

Μ. Λαμπρινίδης, Δημοσιογράφος